Minne haluat kirjautua sisään?


Vienti Norjaan - helposti, nopeasti ja ilmastoa ajatellen

Tavaroiden lähettäminen norjalaisille yrityksille voi tuoda haasteita. Haluamme Bringillä helpottaa tämän osalta, jotta vienti Norjaan onnistuu huoletta.

Mahdollisuudet Norjan vientiin on loistavat, tanskalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten B2B-yritysten osalta. Naapurimaassa on kulttuurisia yhtäläisyyksiä, vahvoja yrityksiä ja kuluttajia – ja on maantieteellisesti lähellä.

Siitä huolimatta vienti Norjaan voi tuoda haasteita, koska Norja ei ole EU:n jäsen. On monia osa-alueita, joista sinun on hyvä olla tietoinen, kuten tulli.

Norja on pitkä mutta kapeahko maa, ja pinnanmuodot vaihtelevat syvistä laaksoista korkeisiin tuntureihin, jossa on asutusta laajasti. Tämä asettaa korkeat vaatimukset logistiikkaverkostolle.

Valitsemalla oikean logistiikkakumppanin on mahdollisuudet menestyä vienneissä Norjaan. Olemme haastatelleet Bringin myyntipäällikköä Jacob Aagaardia.

Vienti Norjaan edellyttää osaamista ja hyvää verkostoa. Kukaan ei tunne Norjaa yhtä hyvin kuin Bring, ja se on yksi vahvuuksistamme

Jacob Aagaard, Bringin myyntipäällikkö

Bring helpottaa menestymistänne, alla neljä syytä onnistumiseen:

1. Verkosto Pohjoismaissa - ja suurin Norjassa

Bring on suurin posti- ja kuljetusliike Norjassa, meillä on kuljetusverkostoja koko maassa mukaan lukien Huippuvuoret.

- Tämän ansiosta norjalaisten yritysten tavoittaminen on helppoa ja nopeaa heidän sijainnistaan ​​riippumatta - ja haluamallaan tavalla. Lisäksi saat markkinoiden nopeimman toimitusajan Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta, huomauttaa Aagaard.

Kattava pohjoismainen verkosto, jossa sama logistiikkaoperaattori, joka kuljettaa tavaroitasi koko matkan ajan, tämä takaa myös selkeän ja yksinkertaisen kuljetusprosessin. Se tarjoaa parhaat lähtökohdat tyytyväisille asiakkaille.

2. Laaja valikoima palveluita 

Yritysasiakkaana (B2B) on mahdollista valita paketti-, lava- tai monipaketti lähetys (bulk) kun lähetät tavaroita kansallisten rajojen yli. Näin voit olla varma, että tavarasi saapuvat yrityksellesi parhaiten sopivalla tavalla.

Logistiikkaliikkeenä meidän on tehtävä asiakkaistamme parempia. Meille on tärkeää tarjota laaja valikoima palveluita, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeita ja jotka parantavat sekä liiketoimintaa että asiakaskokemusta, myyntipäällikkö toteaa.

  • Lähetätkö yli 20 pakettia eri yrityksille samassa maassa? Business Parcel Bulkilla säästät aikaa sekä tulli kustannuksia, koska koko toimitus tullataan yhdessä erässä.
  • Jos haluat lähettää alle 35 kilon paketteja suoraan yrityksille ulkomaille, Business Parcel on oikea ratkaisu sinulle. Jos kuitenkin haluat lähettää yli 35 kilon paketteja, Business Pallet on paras valinta.
  • Ruotsin Bringillä on myös kokeneita tullineuvojia, jotka ohjaavat sinut turvallisesti vientimatkan läpi riippumatta siitä, kuinka paljon tai kuinka vähän sinulla on kokemusta tullista.
  • Voit myös harkita myydyimpien tuotteiden siirtämistä Bringin varastoon varmistaaksesi optimaalisen tavaravirran.

3. Ympäristö ystävällisyys

Asiakkaat kiinnittävät yhä enemmän huomiota ympäristön etuihin valitessaan, mistä myymälästä ostavat – jopa B2B-asiakkaat.

- Koemme, että yhä useammat asiakkaat arvostavat sekä vaativat meidän kehitystyötämme kestävän kehityksen eteen. Yhä useammat asiakkaat käyttävät tätä myös myyntivalttina, kertoo myyntipäällikkö Aagaard.

Toisin sanoen, kun kuljetat tavaroita mahdollisimman vähällä ilmastovaikutuksella, tämä ei ole pelkästään hyväksi maailmalle, vaan myös yrityksellesi.

Bringin tavoite on olla vihrein logistiikkatoimija, jonka ilmastojalanjälki on pienin Pohjoismaissa. Olemme myös hyvässä vauhdissa siirtymässä sähkön, biokaasun ja hvo:n käyttöön polttoaineena. Bringin omistava Norjan Posti valittiin äskettäin Financial Timesin sekä Statistan yhdeksi Euroopan ilmastojohtajaksi.

- Bring logistiikkakumppanina osoitat, että olet tehnyt toimivan valinnan toimituksista, joka edesauttaa maailmaa kestävämmälle raiteelle, Aagaard huomauttaa.

Näin aloitat viennin Norjaan

Jotta tulliselvitys Norjaan sujuisi nopeasti ja sujuvasti, sinun tulee olla tietoinen mitkä säännöt ja mitkä asiakirjat koskevat teidän tavaroitanne. Alla näette viisi neuvoa, jotta pääsette alkuun.

1. Tee hakemus, jotta saat EORI-numeron.

EORI-numero on yksilöllinen rekisteröintinumero, jota käytetään yrityksesi tunnistamiseen EU:ssa. Hae numeroa tai tarkista onko sinulla jo sellainen Suomen tullihallinnon verkkosivuilta.

2. Selvitä tullinimike (nimike, tullikoodi) tuotteellesi.

Löydät tuotteesi sekä tuotekoodin Suomen tullihallinnon verkkosivuilta. Tämän tiedon tarvitset, jotta saat tehtyä tullausasiakirjasi.

3. Tarkista tuotteesi vientimääräykset sekä rajoitukset Norjassa.

Tietyille tavaroille on vientirajoituksia, esimerkiksi saatat tarvita lisenssin tai jonkinlaisen luvan. Norjassa rajoituksen alaisia ​​tavaroita ovat esimerkiksi ruoka- ja luomutuotteet, kasvit, alkoholijuomat ja sähkötuotteet. Norjassa sinun on myös aina maksettava arvonlisävero ja ilmoitettava arvonlisävero.

4. Täytä tulliasiakirjat.

Norjaan kuljetettavassa tuotteessa tulee aina olla Vienti-ilmoituksella liiteasiakirjana jokin tavaran arvoon liittyvä asiakirja. Yleisimmin se on joko kauppalasku tai proforma.

5. Tarvitsetko vientitodistuksen?

Joissakin tapauksissa, esimerkiksi tilapäisen viennin tai tullin palautuspyyntö palautuksen yhteydessä, saatat tarvita todisteen siitä, että tavarat ovat poistuneet EU:sta. Verovirasto tai muut viranomaiset voivat muista syistä haluta nähdä vientitodistuksen. Tuolloin tarvitaan MRN tunnusnumero, jonka Tullin järjestelmä antaa hyväksyessään tulli-ilmoitukset vastaanotetuksi. MRN-numero annetaan passitusilmoituksille, vienti-ilmoituksille sekä tietyille saapumisen ja poistumisen ilmoituksille.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää vihreämmän liikenteen turvaamisesta kansallisten rajojen yli.

Jaa artikkeli