Minne haluat kirjautua sisään?


Tunnista väärennetyt sähköposti- ja tekstiviestit

Tunnista väärennetyt sähköposti- ja tekstiviestit

Saat varmasti monia sähköposteja ja tekstiviestejä joka päivä. Voi olla haastavaa erottaa väärennetyt viestit aidoista. Esimerkiksi Bring-logoa voidaan käyttää huijausyrityksissä.

Bring-verkkosivut – turvallista tietoa paketeista

Jos epäilet sähköposti- tai tekstiviestin aitoutta ja haluat olla asiasta varma, voit käydä verkkosivuillamme "manuaalisesti", eli kirjoittaa verkkoselaimeen "www.bring.fi" tai hakukenttään Bring. Se on turvallinen kanava, josta löydät aina tarvittavat tiedot lähetyksistäsi.

Voit seurata pakettiasi täällä.

Väärennettyjen viestien tunnistaminen

Jotta tunnistaisit viestin väärennetyksi, on tärkeää ymmärtää rikollisten käyttämät tekniikat ja huijaustavat. Kun saat sähköpostin tai muun viestin, kannattaa miettiä seuraavia asioita:

  • Pyytääkö lähettäjä sinua tekemään jotakin? 
  • Kysytäänkö sinulta käyttäjätunnusta, salasanaa, luottokorttitietoja tai muuta tietoa? 
  • Vedotaanko viestissä johonkin kiireelliseen asiaan tai kerrotaanko ikävistä seurauksista, jos et toimi? Tai luvataanko sinulle jonkinlaisia hyötyjä?
  • Odotatko tällaista viestiä, vai tuliko se odottamattomasti?
  • Tarkista lähettäjän osoite ja linkit: Jos ne näyttävät tuntemattomilta tai oudoilta, kyseessä voi olla epäilyttävä viesti. Ole tarkkana: Osoitteet on helppo väärentää, joten aidolta näyttävä lähettäjän osoite ei vielä tee viestistä aitoa.

Bring-logon ja yrityksen nimen väärinkäyttö

Ei ole mahdollista antaa tarkkoja tietoja siitä, miltä huijausviesti näyttää, koska niiden ulkomuotoa vaihdellaan nopeasti. Bring-logoa tai yrityksen nimeä väärinkäyttävissä viesteissä voidaan viitata lähetyksen seurantaan tai ilmoittaa, että paketti on valmiina haettavaksi ja että siitä on maksettava maksu.

Pysähdy. Mieti. Klikkaa.

Kun saat sähköpostia, pysähdy hetkeksi miettimään sisältöä yllä mainittujen ohjeiden pohjalta ennen kuin klikkaat linkkejä. Siten huijatuksi joutumisen todennäköisyys on alhaisempi.

Jos viesti tuntuu sinusta epäilyttävältä, voit vain poistaa sen. Jos olet joutunut huijatuksi, meillä on joitakin hyviä neuvoja.

Jaa artikkeli